Candida

Ocijeni sa 1 do 5:
(5)
Broj ocjena: 4

Candida je potpuno bezopasan kvasac, a potječe iz vrste gljiva. Prirodno je prisutna u ljudskom kandida-300x217organizmu. Nalazi se u sluznici probavnog sustava i koži. Komplikacije nastanu kada se candida počne nekontrolirano, te brzo razmnožavati i rasti. Tada prodire u krv i proširi se po cijelom tijelu. Želi preuzeti kontrolu, a s time poremeti prirodnu ravnotežu u našem organizmu. Posljedica toga je nastanak brojnih zdravstvenih problema fizičke i psihičke prirode. Za candidu je posebno pogodan oslabljen imunološki sustav, kao i loše prehrambene navike koje uključuju konzumiranje hrane s visokim sadržajem rafiniranih ugljikohidrata. Candida je vrlo mali organizam ali je sposoban jako naštetiti našem organizmu.

S kakvim simptomima se susrećemo?


  • Često se pojavljuju vaginalne infekcije i bijeli vaginalnih iscjedak.kandida-bolečina-300x291

  • Prate nas neobjašnjive upale mokraćovoda, mjehura i bubrega.

  • Imamo neredovite menstruacije.

  • Često imamo hladne ruke i noge.

  • Osjećamo bol u mišićima, te smo stalno umorni.

  • Često imamo gljivične infekcije na stopalima, noktima i vlasištu.

  • Zdravstveno stanje se pogoršava kada je oblačno vrijeme.

  • Imamo slabije pamćenje.

  • Teško nam je donositi odluke.

  • S vremena na vrijeme nam se čini da smo neprizemljeni.

  • Često osjećamo bol u trbuhu, napuhani smo i puni plinova.

  • Zatvoreni smo ili imamo proljev bez razloga.

  • Imamo valove vrućine, napade plakanja i povremenu otvrdnutost tijela.

  • Doživljavamo nekontrolirane napadaje plača i tjeskobe.

  • Drhtimo kada smo gladni.

  • Imamo smanjenu želju za fizičkim kontaktom odnosno seksualnu želju.


Candida se proširi kod žena kao i kod muškaraca. Nije starosno uvjetovana.

Kako se možemo riješiti candide?

Za potpunu eliminaciju candide iz našeg tijela je prije svega potrebna zdrava i pravilna prehrana. Ta potpuno isključuje rafinirane ugljikohidrate, koji su u današnje vrijeme glavni dio naše prehrane. Uvođenjem pravilne prehrane, candida više neće dobivati hranu potrebnu za reprodukciju i s tim povezano širenje po organizmu. Dijetom možemo smanjiti opseg širenja candide, ponovno uspostaviti prirodnu ravnotežu u tijelu te ukloniti sve simptome.

Je candida uzrok za naš višak kilograma? 

Da. Naravno, to nije dobar izgovor za sve naše dodatne kilograme, ali svakako tome može doprinijeti. Kada je candida u tijelu previše raširena, tijelo ne može u potpunosti probaviti hranu, istovremeno ne dobiva dovoljno hranjivih tvari, te se hrana duže vremena zadržava u crijevu.

Imam li kandidu? Sasvim jednostavan postupak promatranja sline u čaši vode. Postupak je najbolje izvesti ujutro na natašte.

Ujutro natašte (ne da bi prethodno jeli i pili), te bez pranja zubi, ispljunemo slinu u čašu čiste vode. Pričekamo 10 minuta da se naša slina postavi u položaju u kojem će ostati. Nakon 10 minuta je vrijeme za analizu rezultata. Uz pomoć slika ispod izaberemo uzorak našeg rezultata. >>>

kandida-hr

U slučaju da vaša slina pluta na površini vode, ostane u jednom dijelu, je kompaktna , ne raspadne, te niti ne padaju, znači da je vaš slina zdrava.

Prepoznajete li svoju slinu u primjerima 1,2 i 3?

  • Čaša 1: pokazuje na prisutnost candide.

  • Čaša 2: pokazuje na prisutnost candide.

  • Čaša 3: pokazuje na prisutnost candide.


To je znak da je u vašem tijelu prisutna povišena razina candide.

Pravilan način prehrane – za ponovno uspostavljanje ravnoteže candide

  • ŽITARICE BEZ GLUTENA: kvinoja, proso, heljda, zobene mekinje. Žitarice bez glutena sadrže veliku količinu vlakana.

  • ULJA: Kokosovo ulje, maslinovo ulje, sezamovo ulje, laneno ulje, konopljino ulje. Prije svega koristite hladno prešana ulja.

  • BILJE I ZAČINI: đumbir, ružmarin, češnjak, paprika, klinčići, papar, bosiljak, cimet, origano, kopar, timijan. Bilje i začini su bogati antioksidantima koji odlično djeluju protiv gljivica. Izuzetno su učinkovita pomoć u borbi protiv candide.

  • ZAČINJAVANJE: Himalajska kristalna sol, sok od limuna, kokosova krema, jabučni ocat.

  • PIĆE: Čaj od đumbira, čaj od paprene metvice, čaj od cimeta, kava od cikorije. Biljni čajevi s protugljivičnim svojstvima. Cikorija - korijen sadrži 20% inulina zato je dobar probiotik.

  • ZASLAĐIVAČI: Stevia - može se koristiti umjesto šećera, a ne utječe na povišenje šećera u krvi.

  • ORAŠASTI PLODOVI I SJEMENKE: Kokos i kokosovo brašno, bademi, lanene sjemenke, suncokretove sjemenke, sjemenke sezama, lješnjaci, orasi. Ti oraščići su zdravi i ne sadrže plijesan .


AUTOR:  Malinca Kaja

Prethodni post
Slijedeći post