Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda

Zavrti kolo sreće

Osjećaš li da je danas tvoj sretan dan? Unesi svoj email, zavrti kolo i iskušaj svoju sreću.

  • Kolo možeš zavrtjeti samo jednom
  • Ne zaboravi spremiti svoj kod
  • Kod vrijedi samo do nedjelja (4.5.) do ponoći.
  • Kod ne vrijedi za pretplate, vrijednosne bonove i na pakete 1+1 gratis (Maca u kapsulama i Uri kompleks).

Molimo unesite važeću email adresu.

Ovo polje je obavezno.

Buhtle
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Buhtle

Danas ti predstavljam odličan recept kojeg se mnogi na početku prestraše … Međutim, briga je suvišna. Riječ je o buhtlama, kolaču koji dolazi iz Češke i koji je kod nas već poprilično tradicionalan.

No, ne moraš ići u slastičarnu … Garantiram ti da ih je nevjerojatno jednostavno napraviti, a konačni rezultat je naprosto fantastičan.

SASTOJCI:
* 500 g bijelog pšeničnog brašna
* 10 g suhog kvasca (ili 1 1/3 paketića)
* 250 ml toplog mlijeka
* 90 g eritritola (zaslađivač bez kalorija)
* 1 jaje
* 40 g maslaca
* 40 ml suncokretovog ili repičinog ulja
* 1/2 žličice soli
* malo limunove kore
* žličica ruma (po želji)

Nadjev: domaći pekmez (od marelica) ili namaz od čokolade i lješnjaka.

Dodatno: ulje za premazivanje pleha.

OPIS POSTUPKA: Prvo pomiješajte kvasac i mlijeko i ostavite da se diže 5 minuta. Zatim pomiješajte sve sastojke i jako dobro promijesite (najmanje 15 minuta) kako bi tijesto bilo fleksibilno i lako se odvajalo od posude. Ostavite tijesto da se diže u poklopljenoj posudi dva sata.

Dignuto tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj površini u pravokutnik i pobrašnjenim nožem izrežite tako da dobijete 12 približno jednakih kvadrata.

U svaki stavite žličicu pekmeza ili namaza i zarolajte u kuglicu. U nauljeni pleh (veličine 15 x 30 cm ili 20 x 30 cm) stavljajte jednu po jednu lopticu. Svaki donji dio najprije lagano namažite maslacem ili uljem ("utisnuti" ili zalijepljeni kraj treba biti okrenut prema dolje).

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici (180 °C) oko 40 minuta ili dok buhtle ne budu potpuno pečene i iznutra.

VRIJEME PRIPREME: 30 minuta + dizanje + pečenje
RECEPT PRIPREMILI: Malinca Nastja i Filip

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi