Bučini njoki

Ocijeni sa 1 do 5:
(5)
Broj ocjena: 3

olmaslSASTOJCI: Bučni-njoki-205x300
* 300 grama bučinog pirea
* cca 300 grama pirovog bijelog brašna
* muškatni oraščić (cca četvrtina žličice)
* sol i papar

Pesto iz ljubičastog bosiljaka: 
* 20-30 listića ljubičastog bosiljaka
* 30 grama pinjola
* 1 režanj češnjaka
* 4-5 žlica maslinovog ulja
* sol i papar

OPIS POSTUPKA: Bučine njoke  napravimo tako da sve sastojke skupa promiješamo. Najprije dajte 200 g brašna te ga polako dodavajte sve dok tijesto više ne bude previše ljepljivo.  Dobiveno tijesto izvaljamo u duži valjak kojega narežemo na manje komadiće. Iz komadića oblikujemo manje valjke koje pritisnemo s vilicama da dobiju utore.

Njoke složimo na papir za pečenje i ohladimo u frižideru za to vrijeme dok pripremamo pesto.

Bučni-njoki1-198x300Pesto pripremimo tako da sve sastojke na grubo sameljemo i promiješamo.

U večoj posudi zavrijemo malo posoljenu vodu i u nju istresemo njoke te ih kuhamo na srednjoj vatri cca 4-5 minuta dok ne isplivaju na površinu.  Kada isplivaju znači da su kuhani. Njoke ocijedimo i serviramo na tanjur, a preko njih posipamo nekoliko žličica pesta iz ljubičaste bazilike.

RECEPT PRIPREMIO: Easy recepti

Prethodni post
Slijedeći post