Bučini njoki
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Bučini njoki

1

SASTOJCI:  

* 300 grama bučinog pirea

* cca 300 grama pirovog bijelog brašna

* muškatni oraščić (cca četvrtina žličice)

* sol i papar



Pesto iz ljubičastog bosiljaka: 

* 20-30 listića ljubičastog bosiljaka

* 30 grama pinjola

* 1 režanj češnjaka

* 4-5 žlica maslinovog ulja

* sol i papar



OPIS POSTUPKA: Bučine njoke  napravimo tako da sve sastojke skupa promiješamo. Najprije dajte 200 g brašna te ga polako dodavajte sve dok tijesto više ne bude previše ljepljivo.  Dobiveno tijesto izvaljamo u duži valjak kojega narežemo na manje komadiće. Iz komadića oblikujemo manje valjke koje pritisnemo s vilicama da dobiju utore. Njoke složimo na papir za pečenje i ohladimo u frižideru za to vrijeme dok pripremamo pesto. Pesto pripremimo tako da sve sastojke na grubo sameljemo i promiješamo. U večoj posudi zavrijemo malo posoljenu vodu i u nju istresemo njoke te ih kuhamo na srednjoj vatri cca 4-5 minuta dok ne isplivaju na površinu.  Kada isplivaju znači da su kuhani. Njoke ocijedimo i serviramo na tanjur, a preko njih posipamo nekoliko žličica pesta iz ljubičaste bazilike.



RECEPT PRIPREMIO: Easy recepti


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (1)

ines

njami:)