Bučini muffini
SASTOJCI:
* 260 g pirea od bundeve (od pasirane kuhane/pečene bundeve)
* 1 jaje
* 80 g meda
* 55 g maslaca od kikirikija
* 90 g grčkog jogurta
* 40 g mlijeka ili vode
* 1 žličica ekstrakta vanilije
* 150 g pirovog brašna
* ½ žličice praška za pecivo
* ½ žličice sode bikarbone
* ½ žličice soli
* 1 žličica cimeta
* ¼ žličice muškatnog oraščića
* ¼ žličice kardamoma
* ½ žličice đumbira u prahu
* ¼ žličice klinčića u prahu
* 120 g tamne čokolade (nasjeckane ili u kapljicama)
* 2 žlice šljive marmelade
OPIS POSTUPKA: Pećnicu zagrij na 180°C i pripremi 12 kalupa za muffine.
Izmiksaj zajedno pire od bundeve, jaje, med, maslac od kikirikija, grčki jogurt, mlijeko i vaniliju. U drugoj posudi pomiješaj zajedno brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i sve začine. Tu smjesu dodaj pireu od bundeve i umiješaj. Dodaj još komadiće čokolade.
Smjesu rasporedi u kalupe za muffine i zatim po vrhu dodaj još šljive marmelade. Peci oko 20 minuta.
VRIJEME PRIPREME: 20 minuta + pečenje
RECEPT PRIPREMILA: Dea Kepic
Komentari (0)