Brza pita od kruške
SASTOJCI:
* 7 žlica pirovog integralnog brašna
* 50 g maslaca
* estragon
* 1 jaje
* kora limuna
* 1 žlica ruma
* 1 veća kruška
* med
* lješnjaci
* sladoled po želji
OPIS POSTUPKA: Brašno, maslac, jaje, koricu limuna i sitno nasjeckani estragon dobro izmiješajte da dobijete glatko tijesto (ako se tijesto lijepi za ruke dodajte još malo brašna). Tijesto rukama oblikujemo u tanki krug koji stavite na papir za pečenje. Kruške narežite na duguljaste trakice i rasporedite po tijestu. Zamotajte krajeve tijesta do vrha da sačuvate sav sok od kruške. Preko kruške dodajte malo limunove korice i žlicu ruma. Pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta. Kada je brza pita pečena dodajte med i lješnjake te pitu još toplu poslužite uz kuglicu sladoleda.
VRIJEME PRIPREME: 10 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Manca Sodnik
Komentari (0)