Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda
Bolognese umak
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Bolognese umak

SASTOJCI (za 2-3 osobe):

* 1 glavica luka srednje veličine
* 2 češnja češnjaka
* 400 g mljevene nemasne govedine
* 50 ml bijelog suhog vina
* 3 žlice maslinovog ulja
* 400 ml pelata, kockica rajčica ili svježa rajčica
* žličica himalajske soli
* prstohvat ružmarina
* prstohvat papra
* prstohvat mljevene crvene paprike
* prstohvat origana
* prstohvat bosiljka

Tjestenina - oko 100 g po osobi. Za Filipa sam koristila integralne rižine rezance, a za mene špagete bez ugljikohidrata.

OPIS POSTUPKA:

U velikoj tavi na maslinovom ulju popržite sitno nasjeckani luk. Kad luk poprimi zlatnu boju, dodajte nasjeckani češnjak i meso. Meso pecite dok ne promijeni boju, a zatim ga prelijte vinom. Kad vino ispari (približno 3 min), ulijte pelate ili rajčice. Po potrebi dodajte sol i dodajte začine.

Kuhajte još oko 20 minuta. Ako želimo da rajčica dobije slađu aromu i ako imamo vremena, preporučujem kuhanje 60 minuta na laganoj vatri. Ako je potrebno, dolijemo vode.

Poslužite s omiljenom tjesteninom i posipajte naribanim parmezanom.

Dok se umak kuha, skuhajte tjesteninu prema uputama s ambalaže.

Savjeti:

  • Umak se može čuvati u staklenoj posudi u hladnjaku nekoliko dana. Može se također i zamrznuti, a zatim dan prije upotrebe staviti u hladnjak da se otopi i zatim samo podgrijati.
  • Umaku možete dodati i bilo koje povrće - osobito mrkvu i gomoljasto zelje.
  • Po želji u umak možete dodati i žličicu šećera kako biste neutralizirali kiselost rajčice.


RECEPT PRIPREMILI: Malinca Nastja i Filip

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi