Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda

Zavrti kolo sreće

Osjećaš li da je danas tvoj sretan dan? Unesi svoj email, zavrti kolo i iskušaj svoju sreću.

  • Kolo možeš zavrtjeti samo jednom
  • Ne zaboravi spremiti svoj kod
  • Kod vrijedi samo do nedjelje (8.6.) do ponoći.
  • Kod ne vrijedi za pretplate i poklon bonove te za pakete 1+1 gratis (Serum za vlasište i Ljepotni miks).

Molimo unesite važeću email adresu.

Ovo polje je obavezno.

Bezglutenska brza focaccia
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Bezglutenska brza focaccia

Jeste li znali da su prvu verziju focaccie pripremali još stari Rimljani, koji su je pekli izravno na vrućim kamenjem?

Ovaj recept je malo drugačiji, ali vrlo jednostavan i brz. Korištenje mineralne vode u ovom receptu daje focacci laganu i prozračnu teksturu, jer mjehurići pomažu tijestu da naraste bez kvasca – idealno za brzu pripremu!

SASTOJCI:

Tijesto:
* 300 g bezglutenskog brašna
* 2 žličice praška za pecivo
* 1/2 žličice soli
* 330 ml mineralne vode
* 2 žlice maslinovog ulja
* 1 žličica meda

Premaz:
* 2 žlice maslinovog ulja
* 3 režnja češnjaka (sitno sjeckanog)
* začinsko bilje (ružmarin, origano...) sitno sjeckano
* 1/4 žličica soli

OPIS POSTUPKA: U posudi pomiješajte sve suhe sastojke. Dodajte mineralnu vodu, maslinovo ulje i med. Miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Smjesu istresite na lim obložen papirom za pečenje i uz pomoć špatule oblikujte u pravokutnik debljine 1/2 cm. Pomiješajte sve sastojke za premaz pa premažite formirano tijesto. Na tijestu prstima napravite udubine, otprilike svaka 2 cm. Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 230°C dok tijesto ne dobije lijepu boju. Pustite da se ohladi 10 minuta na rešetki pa poslužite mlako ili hladno.

VRIJEME PRIPREME: 15 minuta + 20 minuta pečenja 
RECEPT PRIPREMILA: Tamara Rumac

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi