Preuzmi bon od 15 €

0dana
0sati
0minuta
0sekunde

 

Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda
Beskvasni kruh od raženog brašna i sjemenki konoplje
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Beskvasni kruh od raženog brašna i sjemenki konoplje

SASTOJCI (za 1 srednji kruh):

* 300 g raženog brašna

* 200 g integralnog pšeničnog brašna

* 350 ml jogurta

* 1 i 1/2 žličica sode bikarbone

* 1 i 1/2 žličica soli

* 50 g sezama

* 100 g neočišćenih sjemenki konoplje

* 100 g sunckokretovih sjemenki



PRIPREMA: U velikoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke – brašno, sodu, sol i sjemenke. Zatim dodajte jogurt i zamijesite tijesto. Zbog korištenja sode, nemojte dugo mijesiti tijesto niti ga puštati da se diže. Čim dobijete homogenu smjesu, malo ju oblikujte i stavite u kalup ili pleh obložen papirom za pečenje. Kruh pecite oko 50 min na 200 stupnjeva. Kad ga izvadite, mokrim rukama “umijte” kruh i zamotajte ga u platnenu krpu.



AUTOR: Lana Mujičić (Le cheflja)


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi