Batat salata s povrćem i kvinojom
SASTOJCI za dvije osobe:
* 500 gr batata (slatkog krumpira)
* 50 gr kvinoje
* ½ jabuke
* 5 cvjetova brokule
* 20 listova špinata
* 8 cherry rajčica
* čajna žličica sirupa od agave
* začini: maslinovo ulje, sok od crvene naranče, sol
OPIS POSTUPKA: Kvinoju stavimo kuhati u posoljenu zakipjelu vodu po uputstvima proizvođača ( ako nemate kvinoju upotrijebite kus kus). Slatki krumpir ogulimo, operemo i narežemo na kocke. Na papir za pečenje ravnomjerno posložimo krumpir i brokulu, te umjereno začinimo maslinovim uljem i solju. Zagrijemo pećnicu na 200 °C i pečemo krumpir i brokulu 25-30 minuta. U međuvremenu operemo i narežemo jabuku na tanke šnite. Isto tako operemo rajčicu i listove špinata, a rajčicu potom narežemo na komadiće. Kada se slatki krumpir i brokula ispeku, posložimo ih na tanjur s rajčicom, špinatom i jabukom. Za preljev za salatu pomiješamo sok ½ naranče, ½ čž soli, 3 žlice maslinovog ulja i čajnu žličicu sirupa od agave. Preljev prelijemo po salati i poslužimo.
Dobar tek!
VRIJEME PRIRPEME: 20 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Katarina Štucl
Komentari (0)