Bananina tortica s kikirikijevim maslacem

Ocijeni sa 1 do 5:
(5)
Broj ocjena: 1

SASTOJCI: 
* 200g pirovog brašna 
* 80 g kokosovog brašna (fino mljevenog) 
* 30g kokosovog šećera
* 2 čž praška za pecivo 
* 1 čž sode bikarbone 
* 2 čž vanilije / vanilijevega ekstrakta 
* prstohvat soli 
* 5 velikih žlica kokosovog ulja 
* 2 dcl kokosovog mlijeka
* 3 banane 
* 2 čž cimeta 
Ganache: 
* 150g tamne čokolade ili čokoladnih kapljica
* 1dcl kokosovog mlijeka 
* 3 velike žlice kikirikijevog maslaca 

OPIS POSTUPKA: U posudi promiješamo sve suhe sastojke (brašno, kokosovo brašno, prašak za pecivo, soda, vanilija, sol, cimet). U drugoj posudi zgnječimo bananu s vilicom, dodamo istopljeno kokosovo ulje, kokosovo mlijeko. Promiješamo sve suhe i mokre sastojke skupa. Prelijete u kalup za torte – sama sam upotrijebila promjer 22 cm. Pečemo 45 min na 180 stupnjeva. Neka se torta polako hladi – za to vrijeme pripremite ganache. Zagrijte kokosovo mlijeko, dodajte čokoladu i miješajte. Kada se čokolada otopi dodajte još kikirikijev maslac. Preko hladne tortice prelijte ganache i stavite u hladnjak da se ohladi.

VRIJEME PRIPREME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja

Prethodni post
Slijedeći post