Bananina torta - pita banoffee
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Bananina torta - pita banoffee

SASTOJCI:

*4 žlice kokosovog šećera

*4 banane

*4 žlice kokosovog brašna (fino ili grubo mljeveno)

*100ml mlijeka

*300ml vrhnja za šlag

*1 žlica kave (predlažem instat kavu kokos)

*50g tamne čokolade (bar 70%) ili čokoladnih kapljica Cavalier

*200g listnatog tijesta (već pripremljenog)

*1 žlica kokosovog ulja za mazanje kalupa



OPIS POSTUPKA:

1. sloj biskvit: Okrugli kalup promjera 20 do 26 cm namastimo s kokosovim uljem i stavimo lisnato tijesto s 2 do 3 cm ruba. Pečemo 15 minuta na 175 stupnjeva.

2. sloj krema: Dok se tijesto peče pripremimo kremu - na laganoj vatri polako otopimo kokosov šećer, dodamo bananino mlijeko (2 banane, 4 žlice kokosovog brašna i 100 ml mlijeka i izmiksamo sve skupa). Dobro promiješamo i premažemo po pečenom lisnatom tijestu.

3. sloj banane: Na kolute narežemo dvije banane i stavimo ih na kremu.

4. sloj šlag: Napravimo šlag (ja nisam dodavala šećer, ako želite možete dodati kokosov šećer) i na kraju dodamo 1 žlice kave - ja sam dala instant kavu kokos. Šlag namažemo na banane.

5. sloj dekoracija: naribamo 50g tamne čokolade ili uzmemo Cavalier čokoladu u kapljicama. Pitu stavimo na 15 minuta u skrinju ili hladnjak prije serviranja.

VRIJEME PRIPREME: 20 min

RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.