Bananin kruh s domaćom nutelom

Ocijeni sa 1 do 5:
(5)
Broj ocjena: 1

SASTOJCI: BananaCake_Teresamisu-0236
* ½ posudice heljdinog brašna (može i pirovo, zobeno)
* ½ posudice badema (samljevenih u brašno)
* 1 in ½ žličica praška za pecivo
* ½ žličica sode bikarbone
* 1 vanilije u prahu
* prstohvat himalajske soli
* 2 jaja
* ¼ posudice kokosovog ulja (istopljeno)
* ¼ skodelice jabučnog octa
* ¼ posudice mlijeka od badema (ili kokosovo, zobeno)
* 3 jako zrele banane
* 3 žlica kokosovog šećera
* domača Nutella

OPIS POSTUPKA: Ugrijemo pećnicu na 175 stupnjeva. Prvo izmješamo suhe sastojke (heljidno brašno, mljeveni bademi, soda bikarbona, vanilija, sol, prašak za pecivo). U drugoj posudi izmješamo tekuće sastojke (ulje, mlijeko, jabučni ocat, banane, jaja). Tekuće sastojke prelijemo u posudu sa suhim sastojcima. 3/4 ulijemo u pekač, namažemo na vrhu sa nutelom i prelijemo s ostatkom mase. Pečemo 45 minuta.
Poslužimo sa sladoledom ili šlagom od kokosa.

TRAJANJE PRIPREME: 60 minut
RECEPT NAPISALA: Tereza (teresamisu)

Prethodni post
Slijedeći post