Bananin kruh s domaćom nutelom
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Bananin kruh s domaćom nutelom

SASTOJCI: 

* ½ posudice heljdinog brašna (može i pirovo, zobeno)

* ½ posudice badema (samljevenih u brašno)

* 1 in ½ žličica praška za pecivo

* ½ žličica sode bikarbone

* 1 vanilije u prahu

* prstohvat himalajske soli

* 2 jaja

* ¼ posudice kokosovog ulja (istopljeno)

* ¼ skodelice jabučnog octa

* ¼ posudice mlijeka od badema (ili kokosovo, zobeno)

* 3 jako zrele banane

* 3 žlica kokosovog šećera

* domača Nutella



OPIS POSTUPKA: Ugrijemo pećnicu na 175 stupnjeva. Prvo izmješamo suhe sastojke (heljidno brašno, mljeveni bademi, soda bikarbona, vanilija, sol, prašak za pecivo). U drugoj posudi izmješamo tekuće sastojke (ulje, mlijeko, jabučni ocat, banane, jaja). Tekuće sastojke prelijemo u posudu sa suhim sastojcima. 3/4 ulijemo u pekač, namažemo na vrhu sa nutelom i prelijemo s ostatkom mase. Pečemo 45 minuta.

Poslužimo sa sladoledom ili šlagom od kokosa.



TRAJANJE PRIPREME: 60 minut

RECEPT NAPISALA: Tereza 


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.