Bademove pahulje iz krhkog tijesta

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI: 
* 50 g bijelog pirovog brašno
* 50 g bademovog brašna 
* 1 žlica sladila Sugar Sweet 1 : 10
* ½ male žličice praška za pecivo 
* prstohvat soli
* ½ žličice cimeta
* 1 žumanjak
* 30 g maslaca
PO VRHU KOLAČA:
* sladilo u prahu Sugar Sweet

OPIS POSTUPKA: U posudi pomiješamo sve sastojke i zgnječimo u glatko tijesto.

Tijesto razvaljamo i stavimo između dva papira za pečenje na određenu debljinu (2–3 mm). S najdražim oblicima izrežemo različite oblike iz tijesta. Kekse pečemo 8-10 minuta na 180 °C odnosno do zlatno žute boje.

Kada su keksi pečeni i ohlađeni pospemo po njima sladilo u prahu Sugar Sweet.

RECEPT PRIPREMILA: Tjaša Štanta

Prethodni post
Slijedeći post