Bademov - pirov kruh bez kvasca

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI: 
* 350 g punozrnatog pirovog brašna 
* 1 prstohvat soli 
* 15 g maslinovog ili lanenog ulja
* 1 malu žličicu sode bikarbone 
* 150 g badema u listićima
* 3 dcl mineralne vode 
* oraščići po želji 

OPIS POSTUPKA: U većoj posudi s kuhačom pomiješamo sve sastojke (brašno, sol, sodu bikarbonu, bademe, oraščiće) i dodamo ulje. Ponovo pomiješamo i polako dodajemo svježu mineralnu vodu (preporučujem svježe zatvorenu mineralnu vodu jer je kruh tako puno mekši). Vodu dodajte po osjećaju dok ne dobijete srednje gustu masu koju samo ulijete na pekač za kruh.  Pekač možete obložiti s papirom za pečenje. Po vrhu stavite bademe u listićima i pecite 45 minuta na 180 stupnjeva.

VRIJEME PRIPREME: 10 min + 40 min 
RECEPT PRIPREMILA: Lana Matjašič Filipič

Prethodni post
Slijedeći post