Bademov kolač
SASTOJCI:
* 300 g bademovog brašna
* 40 g pirovog brašna
* ½ žličice soli
* 50 g eritritola
* korica jedne bio limuna
* 5 jaja
* 70 g maslaca
* 30 g kokosovog ulja
* 100 g meda
* 1 žličica ekstrakta vanilije
* 5 kapi eteričnog ulja naranče (po želji)
* 2-3 kapi ekstrakta badema
* 1 šaka listića badema
OPIS POSTUPKA:
Zagrij pećnicu na 200°C. Okrugli kalup promjera 18 cm obloži papirom za pečenje.
Otopi maslac i kokosovo ulje, zatim dodaj med, ekstrakt vanilije, eterično ulje naranče i ekstrakt badema, promiješaj i ostavi sa strane.
U posudi pomiješaj bademovo brašno, pirovo brašno, sol, eritritol, koricu limuna i jaja. U to umiješaj tekuću smjesu. Smjesu ulij u kalup i pospi listićima badema. Peci oko 25 minuta. Provjeri je li pečeno tako da malo protreseš pladanj u pećnici i u sredini bi se smjesa trebala još malo pomicati. Tako će središnji dio biti još malo sočniji i drugačije teksture od ostatka biskvita.
Pusti da se malo ohladi, a zatim možeš poslužiti samo kolač ili mu dodati npr. kremu od naranče/limuna/kokosov jogurt s narančom.
VRIJEME PRIPREME: 1 h
RECEPT PRIPREMILA: Dea Kepic
Komentari (0)