8 znakova da trebate detoksirati svoje tijelo

8 znakova da trebate detoksirati svoje tijelo

Čišćenje/detox tijela je bitan proces kojeg moramo izvesti više puta ako želimo da naše tijelo bude zdravo. Detoksikacija tijela je još posebno bitan za one koji žive brz i nezdrav život i konzumiraju hranu slabije kvalitete (unaprijed pripremljenu, neekološku hranu).

Pročitaj 8 znakova koji pokazuju da tvom tijelu treba detox.

Depresija
Znanstvenici su zaključili da određena hrana i način razmišljanja može utjecati na tijelo i depresivno stanje. Depresija je stanje nakupljenih toksina u crijevima, jetri i mozgu. Za čišćenje crijeva si možeš pomoći s klistirom, za čišćenje mozga će ti najbolje pomoći hrana bogata s klorofilom. Isto tako potrebno je konzumirati što više proizvoda u žutoj i narančastoj boji.

Nesanica
Česti razlog za nesanicu je nakupljenost estrogena. Slabo spavanje je znak da je potrebno pregledati jetru. Za zdravlje jetre pomaže konzumiranje sokova od brokule i cvjetače. Odlično pomaže i sikavica jer je puna silimarina.

Bezvoljnost
Bezvoljnost se često pojavi u kombinaciji s nesanicom. Ako je bezvoljnost često stanje, pokazuje se i u većoj tjelesnoj težini koja je posljedica nepravilno probavljene hrane. Da počne proces detoksikacije potrebno je konzumirati manje količine hrane.

Probavne smetnje
Probavne smetnje muče mnoge ljude, ako su problemi konstantni može biti da je došlo do blokade probavnog trakta. Djelovanje crijeva je tako jako oslabljeno ili skoro nemoguće. Da bi se napravio učinkovit detox crijeva mora trajati bar 2-4 tjedna. Neka bude sastavljen  iz manjih obroka, pijenja velikih količina tekućine i vlakana (npr. psilium), ljekovitog bilja, enzima i probiotika.

Stres
Znak, da tijelu treba detox je i taj da ste cijelo vrijeme pod stresom. Promijenite vaše razmišljanje u pozitivnije. Preporučuje se joga koja je u Americi postala sport br.1 baš zato što djeluje. Nakon joge je preporučena još 20 minutna meditacija.

Loš tjelesni miris
Loš miris tijela je znak da tijelu treba detox. Za kraće razdoblje izbjegavajte konzumiranje životinjskih proizvoda i očistite svoja crijeva. U prehranu dodajte probiotike i ljekovite gljive.

Veća tjelesna težina
Ako nikako ne možete izgubiti kilograme to je znak da tijelu treba detox. Ako se u tijelu zadržavaju toksini (posebno toksični hormoni u jetri), to je česti znak da ne možete izgubiti višak kilograma. Potrebno je izbjegavati kompleksne ugljikohidrate, prije svega kruh, jetri omogućiti detox - npr. sikavicu i početi vježbati svaki dan po sat vremena.

Slaba koncentracija i neusredotočenost
Ako tijelo ne djeluje pravilno, teško će raditi i mozak. To se pokaže u slaboj dužoj koncentraciji i usredotočenosti na zadaće. To može popraviti detox. Preporučuje se konzumiranje pića s puno klorofila – spirulina, chlorella. Pijte i puno vode! Crijevima priuštite čišćenje s klistirom. Ako zaključite da ugljikohidrati uzrokuju slabiju koncentraciju i usredotočenost na obveze, krenite na kandida dijete i počnite konzumirati probiotike.

Postoji više različitih načina kako krenuti s čišćenjem kao npr. konzumiranje sokova od voća i povrća. Pozovite prijatelje i bližnje da vam se pridruže u procesu detoksikacije tijela  - u društvu ide lakše. Ako krenete sami onda napravite eksperiment s tim da iz prehrane isključite procesiranu hranu, meso, mliječne proizvode, alkohol, kruh i kofein na 2-4 tjedna. 

Ispod pogledaj proizvode koji će ti pomoći pri detoxu tijela.

Literatura: David Wolfe – 8 obvious signs you seriously need to detox asap

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.