5 ideja za recepte u koje možete umiješati Imunobiotike za djecu
Jačanje dječjeg imunološkog sustava ključno je, osobito u razdobljima kada se često susrećemo s prehladama i drugim infekcijama. No, uvjeriti djecu da konzumiraju nešto zdravo nije uvijek lak zadatak. Srećom, s dječjim imunobioticima u prahu, koji su bez okusa, možemo obogatiti svakodnevne grickalice i obroke, a da djeca to ni ne primijete.
U ovom članku predstavljamo pet jednostavnih recepata kojima na ugodan i neprimjetan način možete podržati dječje zdravlje i osigurati im sretan svakodnevni život.
1. Gratinirani njoki s piletinom
SASTOJCI (za 4 osobe):
* 200 g cherry rajčica
* 20 g maslinovog ulja
* 400 g mljevenog pilećeg mesa
* 500 g njoka
* 100 g špinata
* 50 g parmezana
* 200 ml vrhnja za kuhanje
* 1 luk
* 2 češnja češnjaka
* sol i papar
* imunobiotici u prahu
OPIS POSTUPKA: Na maslinovom ulju popržite češnjak i luk, te dodajte meso. Na brzinu popržite meso i dodajte rajčice, špinat, sol i papar. Dodajte sirove njoke (nije ih potrebno prethodno kuhati) i vrhnje te sve zajedno kuhajte nekoliko minuta dok se njoki ne skuhaju. Posipajte parmezanom i sve zajedno stavite u pećnicu na 10 minuta da se sir lijepo zapeče.
Kada se njoki malo ohlade, umiješajte imunobiotike u prahu.
2. Losos s feta sirom i tjesteninom
SASTOJCI (za 3 osobe):
* 2 komada lososa
* 200 g cherry rajčica
* 100 g feta sira
* 100 g špinata
* sol, papar
* 250 g tjestenine
* imunobiotici u prahu
OPIS POSTUPKA: Losos narežite na male komadiće i uklonite eventualne kosti. Posudu premažite maslinovim uljem, dodajte narezan losos, cherry rajčice, fetu i špinat. Posipajte solju i paprom i pecite 25 minuta na 175 stupnjeva. Kada je pečeno, sve zajedno promiješajte da dobijete umak i uz to skuhajte tjesteninu te umiješajte imunobiotike u prahu.
3. Povrtni rižoto na primorski način
SASTOJCI (za 2 osobe):
*250 g riže za rižoto
*1 luk
*1 češanj češnjaka
*1 mrkva
*1 tikvica
*½ patlidžana
*2 dcl umaka od rajčice
*1 žlica maslaca
*maslinovo ulje
*timijan
*himalajska sol
*papar
*parmezan
* imunobiotici u prahu
OPIS POSTUPKA: Na maslinovom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte na komadiće narezanu mrkvu, narezanu tikvicu i narezan patlidžan. Posolite, popaprite i pirjajte 5 minuta. Zatim dodajte nasjeckani češnjak i popržite ga samo toliko da zamiriše. Dodajte rižu i uz stalno miješanje pržite dok ne postane staklasta. Rižu zalijte vodom, dodajte prstohvat timijana i kuhajte 10 minuta. Tijekom kuhanja postupno dolijevajte vodu. Nakon 10 minuta (kada voda gotovo ispari) rižu zalijte umakom od rajčice i kuhajte još 2 minute. Umiješajte maslac, rižoto maknite s vatre i ostavite ga u pokrivenoj posudi da odstoji 2 minute. U malo ohlađeni rižoto umiješajte imunobiotike u prahu, naribajte parmezan i po želji ukrasite peršinom.
4. Čokoladno-bananina proso kaša
SASTOJCI (za 1 osobu):
* 60 g prosa kaše
* 1,5 dl bademovog mlijeka
* prstohvat soli
* 2 datulje
* banana
* žlica Happy Cacao Mixa
* imunobiotici u prahu
OPIS POSTUPKA: Proso kašu skuhajte u bademovom mlijeku, zajedno s prstohvatom soli i datuljama. Nakon cca. 12 minuta maknite s vatre, malo ohladite i izmiksajte zajedno s bananom i Cacao Mix-om. Možete se poigrati s dodacima, kao što su kokosov čips, narezana banana, komadići čokolade... izvrsna je - provjereno - i bez dodataka. Takve kaše vole i djeca, možemo je pripremiti unaprijed i ostaviti u hladnjaku za sljedeći dan, a prije posluživanja umiješamo imunobiotike u prahu.
5. Kikiriki-malin chia puding
SASTOJCI (za 1 osobu):
* 150 ml bademovog mlijeka
* 30 g chia sjemenki
* 1 žlica kikiriki maslaca
* šaka zdrobljenih kikirikija
* 100 g malina
* imunobiotici u prahu
OPIS POSTUPKA: U lončić ulijte bademovo mlijeko i umiješajte chia sjemenke. Dobro promiješajte i stavite u hladnjak na 1-2 sata da se chia sjemenke dobro napiju. Povremeno promiješajte i po potrebi dodajte još malo mlijeka ili chia sjemenki. U čašu ulijte pripremljeni chia puding gotovo do vrha.
Umiješajte žlicu (30 g) kikiriki maslaca, zgnječene maline i imunobiotike u prahu. Nekoliko malina i kikiriki maslaca sačuvajte za ukras. Umjesto maslaca za ukras možete koristiti samo zdrobljene kikirikije.
Komentari (0)