10 stvari koje niste znali o kolagenu

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

Čudesna supstanca koja usporava starenje ili je to samo marketinški trik?

U nastavku odgovaram na 10 najčešćih pitanja koja svakodnevno dobivam u vezi s kolagenom. Koji su njegovi stvarni učinci na tijelo, da li zaista izglađuje bore i može li se uopće pomoću njega izgubiti kilogrami?

Provjerite u nastavku ...

1. Što je kolagen i kako djeluje?

Kolagen je protein u tijelu. Ali to nije običan protein već je poput ljepila koje drži cijelo tijelo zajedno. Formira vezivno tkivo gotovo svih tjelesnih tkiva, sve od kostiju do kože. Stoga je važan građevni element. 

2. Koji je najbolji izvor kolagena?

Da bi tijelo proizvelo kolagen potrebne su mu aminokiseline lizin, prolin i glicin. Tako da su mu potrebni izvori hrane u kojima se nalaze ove aminokiseline. Te aminokiseline mogu se ponuditi tijelu u čistom obliku ili u obliku hrane koja ih sadrži. Kad se nudi u obliku životinjskog kolagena, tijelo ga prvo mora razgraditi u aminokiseline, a zatim ih pretvara u svoj kolagen. U svakom slučaju, tijelo treba samo proizvesti svoj kolagen.

3. Koja je hrana bogata kolagenom?

Čisti kolagen se zapravo nalazi u koži, kostima, tetivama iz kojih se može pripremiti želatina. Međutim, same aminokiseline kolagena ne znače puno ako se druge tvari ne unose u tijelo kako bi se osiguralo da proizvodnja kolagena može samo djelovati. Treba konzumirati hranu bogatu vitaminom C i raznim mineralima.

4. Djeluje li konzumiranje kolagena/dodataka prehrani?

Kolagen UP v kapsulah Dodaci prehrani s kolagenom uglavnom se prave od životinjskih ostataka, najčešće svinja, krava i riba. Nalaze se u obliku čistog kolagena, želatine i hidroliziranog kolagena. Od njih je hidroliza najučinkovitija jer tijelo lako može dobiti aminokiseline. Međutim, tijelu možemo ponuditi aminokiseline u čistom obliku i podržati tijelo s drugim tvarima koje sudjeluju u ubrzavanju proizvodnje vlastitog kolagena. Tako djeluje Kolagen UP, prvi prirodni veganski dodatak za izradu vlastitog kolagena u našem tijelu.

5. Koje su prednosti uzimanja kolagena?

Budući da je kolagen dio tijela, uz dodatak prehrani koji u tijelu pruža više kolagena, možemo pružiti bolju kvalitetu i strukturu kože, ljepšu kosu, manje gubitka kose, čvršće nokte i bolju pokretljivost zglobova, čvrste kosti, mišiće, zdravlje crijeva odnosno crijevne sluznice te za kardiovaskularni sustav.

6. Pomaže li kolagen kod starenja / bora?

U djetinjstvu i mlađim godinama kada imamo dovoljno kolagena koža je napeta, hidratizirana i glatka. Nešto nakon 25 godine tijelo počinje proizvoditi sve manje i manje kolagena što znači da koža počinje gubiti svoju elastičnost. Uzimanjem dodataka prehrani koji pomažu tijelu u stvaranju više kolagena, ovaj se proces može znatno usporiti, poboljšati struktura kože i vlaženja, a time i manje bora.

7. Zateže li kolagen kožu?

Povećavanje proizvodnje kolagena u tijelu zasigurno može poboljšati strukturu i izgled kože, jer će veze kolagena u njemu biti jače i lakše zadržavati vlagu. Stoga je dobro imati dovoljno kolagena i adekvatno hraniti kožu hidratacijom na vrijeme. Ako je problem opadanja kože lica zbog slabih mišića, možemo se pobrinuti za njihovo jačanje i trenirati jogu lica.

8. Je li kolagen siguran?

Kod dodataka prehrani od kolagena treba biti pažljiv kada čitate od čega se sastoji. Životinjski kolagen sam po sebi nije opasan, ali ovisi o načinu proizvodnje i sirovinama. Ako su životinje uzgojene na neorganski način i ako su se dodatno unosili razni hormoni i antibiotici, to sigurno nije dobro. Dodaci prehrani s različitim poboljšanim okusima najčešće sadrže različite šećere i sladila te ostale dodatke koji mogu na kožu imati upravo suprotan učinak- onaj negativan. Kod veganskog Kolagen UP dodatka prehrani uz pomoć aminokiselina i biljnih ekstrakata brinu o više kolagena u tijelu stoga za gore navedene brige straha nema.

9. Pomaže li kolagen da kosa bude gušća?

Dosta kolagena može ubrzati rast kose, a i rast nove kose. Kosa se sastoji od keratina koji se sastoji od aminokiselina koje su također uključene u proizvodnju kolagena. I u ovom slučaju tijelo treba aminokiseline koji su sastojci kolagena i drugih tkiva. Sam kolagen treba zaštititi folikule dlake od slobodnih radikala. Tako kosa može biti ljepša i brže rasti.

10. Da li kolagen regulira težinu odnosno možemo li smršaviti?

Ne, u principu korištenje dodataka s kolagenom ne deblja osim ako ne konzumirate one koji su puni šećera. Kolagen UP je potpuno bez šećera i bez okusa.

Kolagen UP možete naručiti klikom na ovaj link >>

Prethodni post
Slijedeći post