zapri

Ideje za božićne darove ❤ Klikni OVDJE i provjeri akcijske cijene >>

Košarica
croatian

Tinca Malinca
rado će ti pomoći savjetom!

info@malinca.hr
099 7805 920

Organska gnojiva i zemlja
Jesen nam donosi usjeve i istovremeno brigu za dobru jesensku pripremu zemlje nakon duge sezone uzgoja. Jeseni, kada spremimo usjeve odnosno prije nego posadimo jesenske kulture dobro pripremimo zemlju da rast i razvoj biljaka bude čim zdraviji i uravnoteženiji na proljeće. 

Zemlju u vrtu nakon spremanja usjeva moramo dobro prekopati do dubine od 30 cm, na taj način omogućavamo dotok zraka u zemlju. Pokupimo sve biljke, posebno one koje su se razboljele kao i listovi biljaka. Takve biljke ne smijemo puštati na tlu ili ih zakopavati jer će biti novi izvor bolesti na proljeće. Kada tlo očistimo i prekopamo, dodamo kvalitetno organsko gnojivo Organski vrt, koji će revitalizirati zemlju s dodanim hranjivim tvarima biti će dostupni na početku rasti u proljeće ili ako budemo sadili jesenske trajnice.

Gnojiva jednostavno pri prekopavanju zemlje pospemo po zemlji prema uputama za korištenje i jednakomjerno ih umiješamo u zemlju kada prekopavamo. Ako imamo jako pjeskovito tlo koje ne zadržava hranjive tvari ili jako glineno tvrdo tlo, potrebno je dodati još par blokova Organske zemlje koja jako dobro vežu hranjive tvari. Kombinacija organskog gnojiva i organske zemlje iz kokosovih vlakana najbolja je kombinacija za dobru jesensku pripremu zemlje.

U jesenskim mjesecima preporučujemo korištenje: 

*Organski vrt 1 kg ali 4 kg >>da obogatimo zemlju i zahvalimo joj se za sve ovogodišnje usjeve (u nadi da će ih iduće godine biti još više) :))

*Organsku zemlju: koju možete naći pakiranu po 10l, 50l ali 70l, zemlja za orhideje >> ako će te se sada uhvatiti uređivanja gredica ili presađivanja. 

*Sredstva protiv nametnika: voluharice stop & miševi i štakori stop >> na žalost i štetočine žele pobjeći od hladnoće i nama se pridružiti na toplom mjestu:/

*Organsko gnojivo: za borovnice in rododendrone, za jagode i bobičasto voće >> da ih ojačamo i pripremimo na dugu zimu.

*Sredstva za njegu: jačanje cvjetajućih biljaka, i zelenih sobnih biljaka, divne orhideje >> ne smijemo zaboraviti još i na ružice u stanu koje isto tako treba nagraditi s organskim gnojivom.

loading artikli se nalagajo
Vsi artikli so prikazani.
Trebaš moju pomoć? Pošalji mi svoje pitanje
Pošalji mi svoje pitanje i odgovor ćemo ti ubrzo poslati na tvoj e-mail.