zapri

Black Friday ❤ Klikni OVDJE i provjeri akcijske cijene do -75% >>

Košarica
croatian

Tinca Malinca
rado će ti pomoći savjetom!

info@malinca.hr
099 7805 920

55.92 HRK

Malinca Matcha iz ekološkog uzgoja 50g

Matcha prah su izmljeveni listovi čajevca zelene boje. Matcha ima specifičan okus po oraščićima s blago gorkim okusom. Tamnije je boje i ima jaču aromu.

Dostupnost: Na Zalihi

55,92 kn

Bodovi lojalnosti S kupnjom ćeš dobiti 7 bodova lojalnosti. 7 bodova = 2,80 kn.


Matcha iz ekološkog uzgoja 50g

  • Matcha iz ekološkog uzgoja 50g
  • Matcha čaj
  • Matcha čaj

Mathca prah potiče iz Japana gdje je popularan već tisućljećima. Radi se o posebnoj vrsti čaja koja se upotrebljava za čajne ceremonije. Priprema se na tradicionalan način i pije se za posebne prilike. Da bi se prije boja opskrbili s potrebnom energijom pili su ga i samuraji. Sadrži puno više kofeina nego obična kava.

Proces pridobivanja matcha praha dugotrajan je i kompleksan proces. Posebna obrada počinje prije berbe listova. Čajevce pokrivaju s folijama da ih zaštite od sunca. To uspori njihovu rast i listići zbog toga zadrže puno klorofila. Kada poberu listove obrade ih s parom i posuše.

Kada budemo matcho upotrebljavali kao čaj, moramo znati da nije u obliku na koji smo navikli nego su listovi čaja izmljeveni u zeleni prah. Ima specifičan okus po oraščićima s blago gorkim okusom. Tamnije je boje i ima jaču aromu. Zbog visokog sadržaja klorofila je matcha čaj intenzivne zelene boje. Više o važnosti klorofila pročitaj ovdje

Matcha čaj priprema se po posebnom postupku. Najbolje ga je pripremiti u šalici s metlicom i žlicom iz bambusa. Može se upotrijebiti i mala baterijska metlica za pjenjenje mlijeka ili obična metlica za pjenjenje.  Prethodno matcha čaj precijedimo da kod miješanja ne dođe do grudica. 1–2 žlice praha (1–2g) prelijemo s 1dl vruće vode (temperatura od 60–20 stupnjeva). Nakon toga mješavinu dobro promiješamo da se pojavi pjena. 

Korištenje matcha praha

Matcha čaj upotrijebimo za napitak po posebnom postupku (upute gore), možemo ga upotrijebiti i za smoothije, za kuhanje (dodamo ga špinatu) i za pečenje (npr. umjesto kakaa). Matcha čaj će slastice, biskvit i kreme sa šlagom pobojati u zeleno.

Sestav: 100 % certificiran ekološki matcha čaj u kojem su prirodno prisutni: kofein, aminokiseline (L-teanin), vitamini i minerali

Neto količina: 50 g
Poreklo: Kina

O brandu Malinca

NASTJINA PRIČA - Sve je započelo u trećem razredu osnovne škole kada smo učili o prehrambenoj piramidi. Da, to je ona tabelica koja nas uči kako trebamo jesti najviše kruha i škroba ...  več

Prikaži sve artikle brandova Malinca

Komentarji o Matcha iz ekološkog uzgoja 50g

Trebaš moju pomoć? Pošalji mi svoje pitanje
Pošalji mi svoje pitanje i odgovor ćemo ti ubrzo poslati na tvoj e-mail.