Božićni kolač
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Božićni kolač

SASTOJCI: 
Biskvit: 
* 6 jaja
* 4 žlice kokosovog šećera 
* 70 g mljevenih oraha
* 30 g Happy cacao mix ili 100% kakao
* 1 žličica cimeta
* 1 žličica ruma

Krema:
* 250 g mascarpone sira
* 100 g grčkog jogurta
* ekstrakt vanilije

Za posipanje: 
* Happy cacao mix ili 100% kakao

OPIS POSTUPKA: Odvojimo bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke električnim mikserom izmiksamo u čvrst snijeg. Žumanjcima dodamo kokosov šećer i pjenasto ih izmiksamo. Smjesi dodamo mljevene orahe, Happy cacao mix, cimet i rum. Na kraju još nježno umiješamo snijeg. Pećnicu zagrijemo na 180 stupnjeva. Pekač (veličine 25 x 35 cm) obložimo pek papirom i po njemu rasporedimo smjesu, te pečemo 15 minuta. Pečeno tijesto zavijemo zajedno s papirom za pečenje i ostavimo da se posve ohladi. 

U međuvremenu pripremimo kremu. Mascarpone pomiješamo s grčkim jogurtom i  ekstraktom vanilije. Ohlađeno tijesto odmotamo i oprezno uklonimo papir za pečenje. 3/4 g premažemo kremom i ponovno zarolamo.Pripremljeni kolač posipamo Happy cacao mixom i poslužimo.

VRIJEME PRIPREME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Anja

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.