Zapečeno jaje u avokadu
SASTOJCI:
* polovica avokada
* 1 jaje
* mali prstohvat himalajske soli
* povrće: ljubičasti kupus, rajčica, krastavac, zelena salata
OPIS POSTUPKA: Malo izdubimo polovicu avokada i u nju stavimo jedno jaje. Pazimo avokado dobro namjestimo u pekač (da je stabilan), kojeg malo obložimo folijom (ne dodajemo masnoće da ne cure iz avokada). Pečemo oko 15 min. na 200ºC, odnosno po želji ako želimo da jaje bude mekše ili tvrđe zapečeno. Povrće izrežemo i začinimo po želji, možemo upotrijebiti maslinovo ulje, vinski ocat ili limunov sok, sol. Uz taj obrok je dobro kombinirati i smoothie po želji. Moj izbor je smoothie od šake šumskog voća, 1 banane, 1 jabuke, 2 žlice lanenih sjemenki, 1 dcl kokosovog mlijeka.
VRIJEME PRIPREME: 20 min
RECEPT PRIPREMILA: Dragana Sukurma
Komentari (0)