Zapečene punjene rajčice

Ocijeni sa 1 do 5:
(5)
Broj ocjena: 1

SESTAVINE:
* 6 srednje velikih tvrdih rajčica
* ½ šalice kvinoje nekuhane
* 2 šake svježeg špinata
* 1 manji luk
* 2 češnja češnjaka
* 4 jušne žlice djevičanskog maslinovog ulja
* 1 čajna žličice začinske bio mediteranske soli 
* ½ čajne žličice crvene mljevene paprike
* himalajska sol, crni mljeveni papar – po želji

OPIS POSTUPKA:
1. Skuhajte kvinoju i višak vode ocijedite. Ostavite da se ohladi.
2. Uključite pećnicu na 220 º C.
3. Očistite, operite i posušite svježi špinat. Narežite ga na komadiće.
4. Operite i posušite rajčice te im odrežite gornji dio. Izdubite rajčice (ja sam to radila žlicom za vađenje sladoleda, ako nemate takvu žlicu upotrijebite oštar nož i običnu žlicu). Sadržaj izdubljene rajčice narežite na manje komadiće.
5. Narezani luk i češnjak lagano propirjajte na 2 žlice maslinovog ulja, dodajte narezani špinat i ostatak izdubljene rajčice. Pirjajte na laganoj vatri dok špinat ne omekša (oko 5 minuta).
6. U ovu mješavinu umiješajte kuhanu kvinoju te dodajte začine; začinsku biljnu sol, crvenu mljevenu papriku, himalajsku sol, papar. Dobro promiješajte.
7. Izdubljene rajčice punite pripremljenom mješavinom. Punjene rajčice staviti u nauljeni kalup. Poklopite s gornjim dijelovima odrezanih rajčica.
8. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 220 º C oko 30 minuta.
9. Izvadite iz pećnice i ostavite malo ohladiti.

VRIJEME PRIPREME: 60 min
RECEPT PRIPREMILA: Ivanka Brček - Zdrava.iva

Prethodni post
Slijedeći post