Sportaši savjetuju: rehidracija tijela na prirodan način

Sportaši savjetuju: rehidracija tijela na prirodan način

Poslije treninga puno se puta postavi pitanje kako najbolje rehidrirati svoje tijelo? Gatorade? Previše sastojaka koje ni ne razumijemo. Kokosova voda? Prejak okus. Tajna učinkovite rehidracije tijela skriva se u vodi, elektrolitima i prirodnim šećerima. Sve te bitne sastojke možemo naći u javorovoj vodi Necta.

Voda je osnovni element za rehidraciju. Ima bitnu ulogu za pravilno djelovanje metabolizma i pomaže regulirati tjelesnu temperaturu za vrijeme fizičke aktivnosti. Javorov sok sastavljen je iz čiste vode koja se filtrira kroz drvo i njegove korijene. Radi se o čistoj biljnoj vodi.

Kada sok od drveta teče kroz javor na sebe veže minerale i elektrolite. U 330 ml javorove vode možemo naći 9 različitih minerala: natrij, željezo, bakar… te 33 % preporučenog dnevnog unosa mangana koje je iznimno bitan za pravilno djelovanje živčanog sustava. Elektroliti olakšavaju protok vode u stanice, ponovo uspostavljaju pravilno djelovanje metabolizma i komunikaciju između moždanih stanica.

Javorova voda ima ugodan, malo sladak okus zbog prirodno prisutnih šećera koji se nalaze u drveću. 330 ml javorove vode sadrži 7 g šećera i zato ga možemo konzumirati bez grižnje savjesti da vratimo kalorije koje smo potrošili za vrijeme treninga. Na taj način ne moramo unijeti veću količinu šećera da bi si vratili snagu nakon 45 minutnog ili kraćeg treninga.

Javorova voda odličan je izbor za rehidraciju poslije svakog treninga.

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.