Veganski Bounty sladoled
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Veganski Bounty sladoled


SASTOJCI: Sladoled: 

* 1 konzerva kokosovog mlijeka

* 5 punih žlica kokosovog brašna

* 1 banana

* 1 velika žlica agava sirupa

* polovica mahune vanilije


Čokoladni preljev

* 3 velike žlice sirovog kakaa u prahu

* 1 žlica agava sirupa

* 0,5 dcl kokosovoga mlijeka


* mala žličica agar agara


 


OPIS POSTUPKA: Prvo izrežemo bananu na komadiče i stavimo je u zamrzivač za nekoliko sati da zamrzne, isto tako stavimo u hladnjak konzervu kokosovog mlijeka barem jedan sat prije upotrebe. Kad se banana zamrzne možemo početi s pripremom. Pažljivo otvorimo konzervu kokosovog mlijeka i pazimo da je ne okrećemo previše, da gušći dio ostane na vrhu - samo ćemo tu mješavinu koristiti, tekućinu koja je ostala na dnu koristiti ćemo za čokoladni preljev ili za naš sljedeći smoothie, tako da je nemojte baciti. Kokosovoj kremi koju smo stavili u blender dodamo komadiće zamrznute banane, kokosovo brašno (ili svježe komadiće kokosovog mesa - ako ga imate), ostruganu mahunu vanilije i žlicu agava sirupa (za nevegansku verziju možete također upotrijebiti  med, drugi šećer ili zaslađivač). Izblendamo, stavimo u posudicu i zamrznemo još za pola sata do sat - ovisno o tome kakvu konzistenciju želite i o vašem zamrzivaču. Bounty nije pravi bez čokoladnog preljeva! Za taj ukusan čokoladni preljev samo izmiješate sve sastojke koji moraju biti sobne temperature, zatim ih stavite u hladnjak, da se preljev zgusne. P.S. ako imate aparat za pripremu sladoleda upotrijebite je da bude vaš sladoled još bolji :)


 


RECEPT PRIPREMILA: Ksenija Zupanc 

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.