Vanilijeva panakota
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Vanilijeva panakota

SASTOJCI:

* 400 g joguta (grčkog)

* 50 ml mlijeka

* 1 vanilijeva mahuna

* 1 vrečica želatine (ili agar agar)

* 3 žličice eritritola

* vanilijeva aroma



OPIS POSTUPKA: Promiješamo jogurt i vanilijevu aromu. U posudi zgrijemo mlijeko do vrenja skupa s vanilijevom mahunom i pustimo cca 20 min da se ohladi. Mlijeko prelijemo u jogurt i umiješamo eritritol i želatinu (ja sam upotrijebila želatinu fix u prahu kojega ne treba grijati i s mikserom samo umiješamo u masu, možete upotjebiti i agar agar). Stavimo u hladnjak da odstoji cijelu noć. Po želji možete panakotu posuti s javorovim sirupom i sa smrznutim voćem i jogurtom.



VRIJEME PRIPREME: 20 min

RECEPT PRIPREMILA: Urška Žlajpah


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.