Bolonjez
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Bolonjez

Najtipičniji umak za tjesteninu od mljevenog mesa. Možete ju upotrijebiti za mnogo jela (tjestenine, rižota, lazanje, musake). Prednost tog umaka je za da je drugi dan još i bolji :)

SASTOJCI: 
* maslinovo ulje
* 1 veći ili 2 manja luka
* 3 češnja češnjaka
* 300 g mljevenog goveđeg mesa (ili mješanog)
* 2 manje mrkve
* 1 crvena paprika
* 1 konzerva rajčice u komadićima ili pelata (možemo upotrijebiti i svježu rajčicu)
* 1 dcl bijelog vina
* himalajska sol
* papar
* ružmarin
* bosiljak
* parmezan

OPIS POSTUPKA: U velikoj tavi  na maslinovom ulju popržimo sitno nasjeckani luk. Kad luk postane zlatne boje, dodamo još nasjeckani češnjak i meso. Meso pržimo tako dugo dok ne promijeni boju, a zatim ga zalijemo vinom. Kad vino ishlapi, dodamo nasjeckanu mrkvu i papriku. Pržimo još otprilike 5 minuta, te prelijemo rajčicom u komadićima. Posolimo po potrebi i dodamo začine. Kuhamo još približno pola sata. Po potrebi zalijemo vodom. Poslužimo uz omiljenu tjesteninu i posipamo naribanim parmezanom.

VRIJEME PRIPREME: 1 h
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.