Tjestenina s pestom
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Tjestenina s pestom

SASTOJCI za 1 osobu: 
* 1 šalica omiljene tjestenine (koristim kukuruzne bez glutena)
* 10 cherry rajčica
* 1 žlica maslinovog ulja
* 1 režanj češnjaka
* prstohvat morske soli
* svježa rukola
* 2 žlice bučinih sjemenki

Pesto:
* 1 šaka svježeg bosiljka
* par listića svježe mente
* 50g tofua
* 1 šaka pinjola (ili indijskih oraščića)
* 1 češanj češnjaka
* 2 žlice suhog kvasca
* 2 žlice maslinovog ulja
* 1/3 žličice morske soli
* velik prstohvat papra


OPIS POSTUPKA: Skuhamo tjesteninu prema uputama na ambalaži. Rajčice prepolovimo, rasporedimo po pekaču obloženim pek papirom, pokapamo maslinovim uljemo, te posipamo sa soli i nasjeckanim češnjakom. Pečemo u pećnici na 200ºC 25 minuta. Pinjole, odnosno  indijske oraščiće popržimo na suhoj tavi i zajedno s ostalim sastojcima za pesto sameljemo do glatke smjese (po potrebi dodamo koju žlicu vode). Skuhanu tjesteninu pomiješamo s pestom, dodamo pečenu rajčicu i rukolu, a po vrhu posipamo bučine sjemenke i svježe mljeveni papar.

VRIJEME PRIPREME: 30 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Ana Čeperlin

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.