Tikvicini poljupci s umakom od češnjaka
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Tikvicini poljupci s umakom od češnjaka

SASTOJCI:
Poljupci:

* 2 tikvice
* prstohvat soli
* pola šalice naribanog sira
* prstohvat papra
* prstohvat muškatnog oraščića
* prstohvat češnjaka u prahu
* 1 jaje
Umak:
* 3 žlice grčkog jogurta
* 2 češnja češnjaka
* prstohvat soli
* prstohvat papra
* manja grančica svježe bazilike 

OPIS POSTUPKA:
Poljupci: Tikvice naribamo i posolimo te pustimo da odstoje 15 minuta. Onda sadržaj stresemo u drugu posudu s krpom i ocijedimo. Ocijeđene tikvice stavimo u posudu i dodamo im sve ostalo: nariban sir, papar, muškatni oraščić, češnjak u prahu i jaje. Dobro promiješamo. Masu oblikujemo s rukom kao ćevapčiće s tim da ih na kraju još malo stisnemo i napravimo kao neku malu bačvicu i stavljamo ih na pekač koji na kojem je papir za pečenje. Iz te mase možemo napraviti oko 20 bačvica. Pečemo 20 min na 200°C.
Umak: U šalici promiješamo jogurt sa sitno narezanim češnjakom i dodamo sol i papar. Za više šarenila i bogatiji okus dodamo narezanu svježu baziliku. Možemo i ručak za dvije osobe.
Dobar tek!

VRIJEME PRIPREME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Katarina Majer

Želiš poslati svoj recept?