Salata s puretinom i jagodami
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Salata s puretinom i jagodami

SASTOJCI:

* zelena salata

* lisnati kelj

* sjemenke bundeve

* mladi luk

* kikiriki

* puretina 100 - 180g

* 1 do 2 veće jagode

* začini (himalajska sol, papar, crvena paprika, …)

* kokosov masnoća

* maslinovo ulje

* jabučni ocat



OPIS POSTUPKA: Puretinu isječemo na trakice te ga začinimo po želji. Također na kriške izrežemo mladi luk. U zagrijanoj tavi s dodanim kokosovim maslacem prvo na minutu popržimo mladi luk, zatim dodamo kikiriki i oba pržimo još 2 minute. Zatim dodamo puretinu i sve zajedno pržimo toliko dugo da je meso popečeno s obje strane. Prije ili tijekom pečenja operemo i usitnimo zelenu salatu, lisnati kelj, nekoliko mladog luka i jagode. Sve zajedno stavimo u zdjelu, dodamo sjemenke bundeve i salatu začinimo himalajskom soli, octom i maslinovim uljem. Iako vam se na prvi pogled vjerojatno čini neobično i skeptični ste dali sastojci idu zajedno, vrijedi pokušati jer je okus zaista vrlo dobar. Dobar tek!

RECEPT PRIPREMILA: Sandra Zadravec


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.