Snickers keksi

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI:
* 100 g kikirikijevog brašna
* 80 g kikirikija 
* 2 bjelanjka 
* 80 g čokolade bez šećera cavalier 

OPIS POSTUPKA: U posudi pomiješamo kikirikijevo brašno s kikirikijem. U drugoj posudi stučemo dva bjelanjka u snijeg i polako umiješamo u pripremljeno kikirikijevo brašno s kikirikijem, tako da dobijemo gustu i vrlo ljepljivu smjesu. Na pripremljen pleh obložen pek papirom, pomoću žlice napravimo iz smjese male kekse. Pečemo na 160 ⁰C približno 20 minuta. Pečene keksi ohladimo, a u međuvremenu možemo na pari rastopiti čokoladu. Savjetujem da čokoladu topimo u posudi nad vrelom vodom, odnosno na pari. Tako možemo čokoladu više puta ponovno rastopiti. Ohlađene kekse umočimo u rastopljenu čokoladu, odnosno po želji ukrasimo.  

VRIJEME PRIPREME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Lana Matjašič Filipič

Prethodni post
Slijedeći post