Rižota s povrćem na primorski način
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Rižota s povrćem na primorski način

SASTOJCI:
*250 g riže za rižote
*1 luk
*1 češanj češnjaka
*1mrkva
*1 tikvica
*½ patlidžana
*2 dcl umaka od rajčice
*1 žlica maslaca
*maslinovo ulje
*timijan
*himalajska sol
*papar
*parmezan

OPIS POSTUPKA: Na maslinovom ulju popečemo narezan luk, dodamo na komadiće narezanu mrkvu, tikvicu i patlidžan. Posolimo, dodamo papar i pečemo još 5 minuta. Dodamo narezan češnjak i popečemo toliko da zamiriši. Dodamo rižu i miješamo dok ne dobije boju. Rižu prelijemo s vodom, dodamo prstohvat timijana i kuhamo 10 minuta. Za vrijeme kuhanja polako dodajemo vodu. Nakon 10 minuta (kada voda skoro ispari) rižu zalijemo s umakom od rajčice i kuhamo još dvije minute. Dodamo maslac, rižoto maknemo sa štednjaka i pustimo pokrivno u posudi dvije minute. Na rižoto naribamo parmezan i po želji ukrasimo s peršinom.

ČAS PRIPREME: 30 minuta 
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Anja

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.