Riža na Indijski način
SASTOJCI (za 2 do 3 osobe):
* šalica divlje riže
* poriluk
* komadić svježeg đumbira
* 1/2 crvene paprike
* 1/2 zelene paprike
* 1/2 šalice kukuruza
* šačica indijskih oreščića
* 2 žličice kokosovog ulja
* laški kumin
* garam masala
* curry
* sol i papar
PRIPREMA: Na kokosovom ulju popržimo poriluk. Na brzinu popečemo crvenu i zelenu papriku, đumbir i dodamo sve gore navedene začine (u manjim količinama, odnosno po osjećaju). Nakon toga dodamo još rižu i kukuruz, promješamo i pečemo 1 minutu. Posolimo i popaprimo, dobro promiješamo i zalijemo sa vodom u omjeru s rižom 2:1. Pričekamo da zavrije, promješamo, smanjimo vatru, poklopimo i kuhamo približno 25 minuta, odnosno tako dugo dok se voda ne povrije. Indijske oraščiće dodamo 5 minuta prije kraja kuhanja.
VRIJEME PRIPREME: 45 minuta
RECEPT SASTAVILA: Neja Hafner
Komentari (0)