Zobeni tart sa šumskim voćem
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Zobeni tart sa šumskim voćem

SASTOJCI:
Za tijesto: (pekla sam ga u okruglom plehu promjera 24 cm)
* 2 šalice zobenih pahuljica
* 1 jaje
* žlica ekstrakta vanilije
* 100 -120 grama maslaca (možete staviti i kokosovo ulje ako ga imate)
* 3 žlice meda
* 1-2 jušne žlice chia sjemenke
* 1-2 jušne žlice mljevenih lanenih sjemenki
* 2-3 jušne žlice kokosovog brašna
* 3 žlice hladne vode i po potrebi 2 žlice mlijeka (ako je tijesto dobre gustoće, ovo možete i smanjiti)
Za nadjev:
* 125 grama borovnica
* 125 grama malina
* malo zobenih pahuljica za posip 
 
OPIS POSTUPKA: 
1.Zobene pahuljice sameljite u blenderu/sjeckalici/multipraktiku da dobijete zobeno brašno: ne mora biti jako sitno.
2.U tako dobiveno zobeno brašno dodajte otopljeni maslac, 1 jaje, ekstrakt vanilije, chia sjemenke, lanene sjemenke, kokosovo brašno, med i zamijesite tijesto. Ovisno o gustoći koju dobijete, dodajte koju žlicu hladne vode ili mlijeka. Zbog zobenih pahuljica neće izgledati kao klasično prhko tijesto – barem je meni ispalo nešto gnjecavije, ali zato je kad se ispeče sasvim dovoljno čvrsto i ukusno!
3.Pleh namažite maslacem i obložite papirom za pečenje. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
4.Tijesto prstima utisnite u pleh obložen papirom za pečenje tako da i rubovi pleha budu obloženi tijestom. Moje se malo lijepilo pa mi je trebalo nešto više strpljenja, ali kad sam ga konačno rasporedila, sve je bilo ok.
5.Pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta. Zatim izvadite i dodajte voće i posip od još malo zobenih pahuljica i pecite još desetak minuta. Ja voće nisam dodatno zaslađivala jer su borovnice i maline i same bile dovoljno slatke, no tko želi, može ih malo zasladiti medom.  
 
VRIJEME PRIPREME: 40 minuta 
RECEPT PRIPREMILA: Tihana Lohinski
Želiš poslati svoj recept?