Zobena kaša s bananom, kikirikijevim maslacem i kokosom
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Zobena kaša s bananom, kikirikijevim maslacem i kokosom

Odlična ideja za doručak. Karamelizirane banane i maslac od kikirikija pružaju slastan okus ovom obroku koji se odlično poveže s čokoladnim zobenim pahuljicama.

SASTOJCI:

* 46 g zobenih pahuljica
* 1 mala žličica sirovog kakaa
* 1 banana
* 1 velika žlica kikirikijevog maslaca
ribani kokos

OPIS POSTUPKA: Stavimo zobene pahuljice u zdjelu u omjeru 1:2 (šalica zobenih pahuljica i 2 šalice vode). Kad prokuhaju, kuhamo ih još 5 minuta na laganoj vatri. U kuhane pahuljice dodamo pola pasirane banane i svježi kakao. Drugu polovicu banane prerežemo na pola i obje polovice popržimo na kokosovom ulju da se karameliziraju. Zobenu kašu poslužimo u šalici, te na vrh dodamo karamelizirane banane, maslac od kikirikija i kokosovo brašno. Ukusan doručak je spreman.

VRIJEME PRIPREME: 10 
RECEPT PRIPREMILAInes Pusovnik

Želiš poslati svoj recept?