Zdrava verzija Munchmallow kolača
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Zdrava verzija Munchmallow kolača

SASTOJCI:
Za tijesto:
* šalica integralnog pirovog brašna 
* polovica vrećice vinskog kamena (ili prašak za pecivo) 
* 3 žumanjka 
* pola šalice kokosovog brašna 
* 2 žlice kokosovog ulja 
* pola šalice bademovog mlijeka 
* žlica pravog kakaa 
* prstohvat soli 
Za nadjev: 
* 3 bjelanjka plus dodatno još 1 dl bjelanjaka (što su još 3 bjelanjka- ukupno dakle 6) 
* 4 žlice šečera u prahu
Za preljev: 
* 200 g tamne čokolade

OPIS POSTUPKA: Za tijesto najprije pjenasto umiješamo žumanjke i šećer, dodamo ostale mokre sastojke, a zatim još i suhe. Posudu za pečenje obložimo pek papirom i pečemo 30 min na 180 stupnjeva. U međuvremenu pripremimo kompaktan snijeg od bjelanjaka, kojima postepeno dodajemo šećer u prahu. Ispečen kolač u potpunosti ohladimo, a tek onda ga premažemo nadjevom i pečemo još 6 minuta na 180 stupnjeva, kako bi bjelanjci dobili zlatno smeđu koricu. Ponovno ohladimo. Čokoladu rastopimo na pari i premažemo po svim stranicama kolača. Kolač ostavimo u hladnjaku i svakih par minuta provjerimo da li se već čokolada stvrdnula, kako bi ga mogli napasti. 

VRIJEME PRIPREME: 45 min
RECEPT PRIPREMILA: Saša Zor

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.