Veganska torta od svježih jagoda
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Veganska torta od svježih jagoda

SASTOJCI
Za tijesto:
* 200 grama lješnjaka
* 100 grama datulja
* 25 grama kokosovog maslaca / ulja
* žlica vode

Krema:
* 250 grama indijskih oraščića
* 300 grama jagoda
* 4 žlice sirupa agave
* 100 grama kokosovog maslaca / ulja
* žlica limunovog soka 

PRIPREMA: Lješnjake, datulje i indijske oraščiće namočite preko noći u vodi. Ujutro ih ocijedimo pomoću papirnatih ručnika. Sameljite lješnjake i maknite ih iz posude. U multipraktiku sameljite potom datulje i rastopljen kokosov maslac. Dodajte samljevenje lješnjake.

U kalup za tortu stavite malu količinu mljevenih lješnjaka, zatim stavite pripremljenu smjesu i poravnajte. U multipraktiku fino smrvite indijske oraščiće. Dodajte očišćene jagode, sirup od agave, rastopljen kokosov maslac i sok od limuna. Sve skupa dobro smrvite i promiješajte tako da nastane krema. Kremu stavimo u kalup za tortu i poravnamo. Kalup stavite da odstoji u hladnjaku približno 5 sati kako bi se krema stvrdnula. Na kraju tortu dekorirajte po želji. Za ovu tortu koristite kalup promjera 22 cm.

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.