Univerzalni čokoladni preljev
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Univerzalni čokoladni preljev

Čokoladni preljev upotrebljavamo za razne kolače, palačinke, voćne kupove, banana split.... Ako napravimo gušći, možemo ga upotrebiti kao i za namaz na kruh.

SASTOJCI: 
* 6-7 datulja (bez koštice)
* malo vode
* 2 žlice 100% kakaa u prahu
* 50 g kakaovog maslaca

OPIS POSTUPKA: U mikser ili jači smoothie maker stavimo datulje i prelijemo s toliko vode da dobijemo glatku pastu od datulja. Ako datulje prije toga namočimo u vodi puno će se lakše i ljepše smiksati. Kakaov maslac istopimo na pari i dodamo datuljama. Dodamo još kakao i sve skupa dobro promiješamo. Ako ga čuvamo u hladnjaku namaz će se stvrdnuti.

VRIJEME PRIPREME: 10 min 
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.