Pirove knedle s pršutom i mozzarellom

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI:
* 200 g integralnog pirovog brašna 
* 1 žlica jabučnog octa 
* 1 žlica maslinovog ulja
* 1 prstohvat soli 
* 1 grčki jogurt 
* pršut 
* lagana mozzarella u kuglicama 

OPIS POSTUPKA: Tijesto zamijesimo tako da u posudi pomiješamo brašno, jabučni ocat, maslinovo ulje, sol i jogurt. Tijesto na pobrašnjenoj radnoj površini prognjetemo i razvaljamo. Iz tijesta izrežemo malene krugove, a mozzarella kuglice ovijemo u pršut i položimo ih na sredinu izrezanih krugova iz tijesta. Tijesto zatim ovijemo tako da dobijemo »knedlu«. Pripremljene knedle kuhamo još na umjerenoj vatri približno 20 minuta. Po želji ih možemo hrskavo ispeči. 

VRIJEME PRIPREME: 1 h
RECEPT PRIPREMILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič

Prethodni post
Slijedeći post