Pirove njoke s umakom od mrkve

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

Brzo pripremljeno i ukusno – kulinarski užitak za cijelu obitelj.Pirini njoki s korenčkovo omako

Dolje pogledaj video, kojeg smo snimili s mladom mamicom Tamarom Lesinšek, kreatoricom kulinarskog bloga TasTasty, kojoj su izazovi, s kojim se prilikom kuhanja susreću roditelji malaca, dobro poznati.

SASTOJCI za 2 porcije:
Njoke: 
*300 g pasirane skute 
*140 g pirovog bijelog brašna 
*1 žličica soli

Umak: 
*300 g mrkve 
*2 režnja češnjaka 
*1/2 žličice kurkume 
*svježi vlasac 
*2 žlice vrhnja za kuhanje 
*kokosovo ulje za pečenje
*sol 
*papar

OPIS POSTUPKA:
Mrkvu ogulimo i na tanko ju narežemo na kolutiće. Popržimo na kokosovom ulju da malo dobije boju, a zatim dodamo češnjak da zamiriši. Začinimo kurkumom, soli i paprom. Dodamo 2 dl vode i kuhamo 15 minuta, odnosno tako dugo da mrkva omekša. 

Njoke pripremimo tako da sve sastojke u posudi pomiješamo i na pultu rukama oblikujemo u tijesto. Pomoću brašna napravimo 2 velika valjka i narežemo ih u njoke. Kuhamo u vrućoj vodi par minuta dok doplivaju na površinu i još malo, a zatim ih ocijedimo i stavimo na tanjur.

Mrkvu štapnim mikserom smiksamo u glatku kremu, te dodamo malo vode ako je potrebno. Zatim umiješamo još vrhnje za kuhanje, minutu prokuhamo, a zatim umiješamo nasjeckan vlasac i umakom prelijemo njoke. Poslužimo toplo.

VRIJEME PRIPREME: 25 min
RECEPT PRIPREMILA:
Tamara Lesinšek - Tastasty i Malinca Nastja

Prethodni post
Slijedeći post