Pirin nabujak s jabukama
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Pirin nabujak s jabukama

SASTOJCI:

* 100 g integralnog pirovog griza

* 0,5 l vode / mlijeka

* 2 jajeta

* 2 žlici agavinog sirupa ili kokosovog šećera

* 2 jabuke

* sok od limuna

* cimet (po želji)



OPIS POSTUPKA: Mlijeko ili vodu ulijemo v veći lonac. Blago posolimo i na laganoj vatri kuhamo dok zavri. U kipuću tekućinu dodamo griz i smanjimo temperaturu. Na niskoj temperaturi kuhamo približno 15 minuta da griz nabubri i nastane gusta i kremasta smjesa. Tijekom kuhanja griz više puta promiješamo. Kuhan griz stavimo u veću zdjelu i ohladimo. Operemo jabuke i ogulimo po želji. Grubo ih naribamo u zdjelu. Dodamo sok od limuna, cimet i sve zajedno dobro premiješamo. Pećnicu ugrijemo na 180 stepena Celzija. Srednje velik dubok pleh namastimo maslacem ili stavimo u njega papir za pečenje. V zdjelu stavimo 2 jajeta i agavin sirup (ili kokosov šećer) i mikserom pjenasto umiješam. Zatim u zdjelu s ohlađenim grizom ručnom mutilicom umiješamo smjesu od jaja. Pola griza izlijemo u podmazan pleh i jednakomjerno ga rasporedimo. Po smijesi od griza rasporedimo sloj naribane jabuke i prelijemo drugom polovicom smjese. Pleh za 30 do 40 minuta stavimo u ugrijanu pećnicu.

VRIJEME PRIPREME: 30 minuta + pečenje

PRIPREMILA: Malinca Andreja


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.