Piletina u umaku od vrhnja

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

Piletina s gljivama u umaku od vrhnja je jednostavno, dobro i brzo pripremljeno jelo prikladno kao ručak ili večera. Šampinjone uvijek možemo zamijeniti nekim drugim gljivama.

SASTOJCI za 2 osobe: 
* 4 manja pileća odreska
* 200 g šampinjona
* 2 češnja češnjaka
* 1/2 luka
* 2 dcl vrhnja za kuhanje
* 1 dcl vode
* 1 žličica maslaca
* maslinovo ulje
* 1 žličica himalajske soli
* prstohvat bosiljka
* prstohvat papra
* prstohvat muškatnog oraščića

Prilog – predlažem kuhanu rižu.

OPIS POSTUPKA: Prvo narežemo luk, češnjak i gljive. Na maslinovom ulju popržimo polovicu narezanog luka, dodamo gljive, češnjak i jednu žlicu maslaca. Popržimo na srednje jakoj vatri, odnosno temperaturi 10 minuta.  U međuvremenu na drugoj tavi na maslinovom ulju popržimo drugu polovicu narezanog luka i dodamo pileće odreske. Svaku stranu pečemo 5 minuta. Zatim pečene odreske dodamo gljivama, začinimo(sol, papar, bosiljak, muškatni oraščić) i kuhamo još 5 minuta. Na kraju dodamo još vrhnje za kuhanje i 1 dlc vode, dobro promiješamo i kuhamo još zadnjih 5 minuta.

VRIJEME PRIPREME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja

Prethodni post
Slijedeći post