Pečena riba s povrćem i krumpirom
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Pečena riba s povrćem i krumpirom

SASTOJCI za 4 osobe:

* 4 orade ili brancina srednje veličine (ili 6 manjih)
* 4 velika krumpira
* 2 tikvice
* 4 mrkve
* 8 cherry rajčica
* 1 dl suhog bijelog vina
* 2 šarene paprike
* 3 glavice češnjaka
* 2 luka
* svježi začini ( ružmarin, bazilika, peršin)
* maslinovo ulje
* 1 limun

PRIPREMA: Ribe očistimo i operemo  pa posušimo papirnatim ubrusom. Krumpire ogulimo i narežemo na kocke ili kriške pa ih prokuhamo u slanoj vreloj vodi otprilike 5 minuta. Povrće operemo i narežemo na kockice, a cherry rajčice prepolovimo po dužini. Luk očistimo i narežemo na veće komade. U posudi izmiješamo sve povrće osim krumpira i začinimo s prirodnom »vegetom«, paprom, maslinovim uljem i svježim začinima. Zatim povrće poslažemo u posudu za pečenje zajedno sa lukom i češnjakom te dodamo i prokuhani krumpir. Ribe poslažemo na povrće i krumpir, a prethodno svakoj ribi dodamo grančicu ružmarina i krišku limuna.

Pečemo približno 20 minuta na 200 °C , zatim ribe podlijemo vinom pa pečemo još otprilike 20 minuta.

Dobar tek!

VRIJEME PRIPREME: 60 minuta

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.