Kuskus s konopljinim sjemenkama, piletinom i gljivama
SASTOJCI (za 2 osobi):
* 200 g kuskusa
* 30 g konopljinih sjemenki
* 1/2 crvenog luka
* 200 g šampinjona
* 200 g pilećeg mesa (ili purećeg)
* 3 žlice maslinovog ulja
* sol i papar
OPIS POSTUPKA: U tavi na maslinovom ulju popržimo luk. dodamo na komadiće narezanu piletinu. Malo popržimo, da meso postane bijelo i zatim dodamo narezane gljive, kuskus i konopljine sjemenke. Pržimo 2 minuta i zalijemo sa 4 dl hladne vode i posolimo. Pokrijemo i ostavimo da se kuha 30 minuta - između izmiješamo i po potrebi dolivamo vodu. Poslužimo sa svježe mljevenim paprom i po želji sa svježim peršinom.
VRIJEME PRIPREME: 60 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja
Komentari (0)