Krastavci u umaku

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

Lagani ljetni povrtni umak, koji može biti prilog mnogim vrstama jela. Upotrebljene količine u receptu su dostatne za 2 osobe.

SASTOJCI: 
* 3 srednje velika krastavca
* 2 manje jako zrele rajčice
* manji luk
* češanj češnjaka
* žlica pirovog brašna
* maslinovo ulje
* crvena paprika u prahu
* kim u prahu
* himalajska sol
* papar
* svježi peršin

OPIS POSTUPKA: 
1. Krastavce ogulimo i naribamo na tanke listiće. Luk i češnjak nasjeckamo, a rajčicu narežemo na manje komadiće.
2. Krastavce, rajčicu i češnjak posolimo i pričekamo da krastavci puste vodu.
3. Vodu iz krastavaca odlijemo u čašu i stavimo sa strane.
4. U posudi ugrijemo maslinovo ulje, te rastopimo žlicu brašna. Dodamo ocijeđene krastavce, luk i češnjak - promiješamo.
5. Ocijeđenim krastavcima dodamo jako zrelu rajčicu, narezanu na komadiće - promiješamo.
6. Začinimo i zalijemo vodom od krastavaca, tek toliko da se lijepo dinstaju u pokrivenoj posudi.
7. Dinstamo približno 15 minuta. Jelo poslužimo s krumpirom u komadima i sitno nasjeckanim peršinom.

VRIJEME PRIPREME: 10 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Ana

Prethodni post
Slijedeći post