Karfiol juha s konopljinim sjemenkama i peršinom
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Karfiol juha s konopljinim sjemenkama i peršinom

SASTOJCI:

* 1 srednje veliki poriluk sa zelenilom

* 1 manja glavica karfiola

* 2 manja krumpira

* 1 l vode

* sol

* 1 češanj češnjaka

* 50 g konopljinih sjemenki

* 1 žlica maslinovog ulja

* 1 manji pregršt peršinovog lišća



OPIS POSTUPKA: Poriluk očistimo i narežemo na komade. Karfiol podijelimo na cvjetiće i operemo. Krumpir ogulimo i narežemo na kocke. Povrće istresemo u duboku posudu, prelijemo vodom i kuhamo približno petnaest minuta, da krumpir i karfiol omekšaju. Posolimo, dodamo češnjak i polovicu konopljinih sjemenki te sve zajedno na brzinu sameljemo s ručnom miješalicom. Kad je skoro glatko smljeveno, dodamo peršin i žlicu maslinovog ulja te još jednom sameljemo. Serviramo na tanjure i pospemo s ostalim konopljinim sjemenkama.

VRIJEME PRIPREME: 30 min

RECEPT PRIPREMILA: Ana Glamočak


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.