Karfiol juha s konopljinim sjemenkama i peršinom
SASTOJCI:
* 1 srednje veliki poriluk sa zelenilom
* 1 manja glavica karfiola
* 2 manja krumpira
* 1 l vode
* sol
* 1 češanj češnjaka
* 50 g konopljinih sjemenki
* 1 žlica maslinovog ulja
* 1 manji pregršt peršinovog lišća
OPIS POSTUPKA: Poriluk očistimo i narežemo na komade. Karfiol podijelimo na cvjetiće i operemo. Krumpir ogulimo i narežemo na kocke. Povrće istresemo u duboku posudu, prelijemo vodom i kuhamo približno petnaest minuta, da krumpir i karfiol omekšaju. Posolimo, dodamo češnjak i polovicu konopljinih sjemenki te sve zajedno na brzinu sameljemo s ručnom miješalicom. Kad je skoro glatko smljeveno, dodamo peršin i žlicu maslinovog ulja te još jednom sameljemo. Serviramo na tanjure i pospemo s ostalim konopljinim sjemenkama.
VRIJEME PRIPREME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Ana Glamočak
Komentari (0)