VIDEO: Domaći kruh s maslinama
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

VIDEO: Domaći kruh s maslinama

1
SASTOJCI:
* 500 g bijelog pirovog brašna
* 1 vrećica suhog kvasca
* 250 ml vode
* 1 žličica smeđeg šećera
* 1 žličica maslinovog ulja
* 2 žličica himalajske soli
* 1 žličica bazilike
suncokretove sjemenke
sezamove sjemenke
* masline
 
OPIS POSTUPKA: U 250 ml tople vode istresemo 1 vrećicu suhog kvasca i jednu žličicu smeđeg šećera te dobro promiješamo i pustimo da stoji 5 minuta da kvasac počne djelovati. Nakon toga u posudi pripremimo brašno, himalajsku sol i baziliku te dobro promiješamo. U posudu dodamo još je žlicu maslinovog ulja i kvasac koji smo pripremili. Tijesto dobro razvaljamo s rukama i oblikujemo u loptu. Pustimo ga u posudi na toplom mjestu i pokrijemo s krpom da se digne (pustimo oko 30 minuta). Nakon 30 minuta dodamo tijestu suncokretove sjemenke i masline i još jednom razvaljamo tijesto. Stavimo ga u primjeren kalup, po površini tijesta stavimo sezam, malo zarežemo i pečemo na 180 stupnjeva 45-50 minuta.

VRIJEME PRIPREME: 1 h 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (2)

Tea

Iako sam osobno mrvicu modificirala recept , iz osobnog ukusa, baza je ista i recept je savršen. Toliko fino, ukusno, sočno, mekano... savršeno! Ovaj recept ide u nas tjedni meni :D

Barbara

Isprobala sam recept i kruh je fin. Jedino sam ja stavila integralno pirovo brašno a ne bijelo pa je bilo malo presuho i trebalo je više vode.