Bounty kolač bez pečenja

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

Božava li netko kokos? Njami, moje najdraže slastice su uvijek u kombinaciji čokolada - kokos. Bounty kolač je vrlo jednostavan i brz za pripremu, a rezultat je odličan.

SASTOJCI:

Tijesto od keksa:
* 300 g mljevenih integralnih keksa
* 60 g kakaa u prahu
* 3 žlice kokosovog ulja

Kokosova krema:
* 600 ml mlijeka (možemo upotrijebiti kravlje, biljno... no, najviše preporučujem kokosovo mlijeko)
* 90 g pirovog integralnog griza
* 100 g eritritola (sladilo bez kalorija)
* 200 g ribanog kokosa

Čokoladni preljev:
* 100 ml slatkog vrhnja
* 120 g tamne čokolade (ja sam koristila čokoladu u kapljicama, koja je zaslađena stevijom)

OPIS POSTUPKA:
Mljevene kekse, kakao i kokosovo ulje zgnjetemo rukama i rasporedimo po posudi za pečenje, te pritisnemo prstima. Koristila sam pekač približno 30 x 20 cm. Za pripremu kreme skuhamo griz u 600 ml mlijeka. Kuhamo ga približno 10 minuta, odnosno tako dugo dok se ne zgusne. U još vrući griz, dodamo eritritol i nariban kokos, te dobro promiješamo. Još vruću kremu rasporedimo po tijestu od keksa. Vrhnje zagrijemo i u njega stavimo tamnu čokoladu. Na sasvim niskoj temperaturi polako grijemo da se čokolada rastopi i nastane glatki preljev. Prelijemo ga po kremi i razmažemo. Kolač ostavimo sat ili dva u hladnjaku, da se sve skupa lijepo stvrdne.

VRIJEME PRIPREME: 10 minut
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja

Prethodni post
Slijedeći post