Punozrnati kolač bez šećera sa svježim sirom i kokosom
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Punozrnati kolač bez šećera sa svježim sirom i kokosom

SASTOJCI:

* 175 g integralnog pšeničnog brašna

* 175 g integralnog pirovog brašna

* 4 dag kvasca

* 5 dag istopljenog kokosovog ulja

* 4 žlice agavinog sirupa

* malo ruma

* korica od limuna

* prstohvat himalajske soli

Namaz:

* 1,5 dcl mlijeka

* 500 g svježeg sira

* aroma vanilije

* kiselo vrhnje od jogurta

* grožđice

* kokosovo brašno

* dva jaja

* 8 žlica agavinog sirupa



OPIS POSTUPKA: U toplo mlijeko izdrobimo kvasac i stavimo žlicu brašna. Umiješamo u ostale sastojke i dobro izmjesimo. Stavimo u penicu (zbog propuha) i ostavimo da se diže. U međuvremenu izmješamo sastojke za namaz. Kada se digne, izvaljamo namažemo s namazom, zarolamo, stavimo u model za pečenje i ostavimo da se još malo diže. Namažemo s mlijekom i stavimo u zagrijanu pečnicu na 180 stupnjeva i pečemo sat i pol. Na polovici pečenja pokrijemo sa srebrnom folijom.



RECEPT PRIPRAVILA: Katja Leber


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.