Povrće s posnim pljeskavicama

Ocijeni sa 1 do 5:
(5)
Broj ocjena: 2

SASTOJCI:
Povrće:
*1 srednji patliđan
*4 krumpira
*2 mrkve
*500gr mahuna
*1 zlicica slatke paprika u prahu
*1 zlicica cesnjaka u prahu
*himalajska sol
*papar
*pola  zlicice kurkume

Pljeskavice:
*šalica(2dcl) ječma
*šalica zobenih pahuljica
*srednja glavica luka
*2 jaja
*1 žlićica sušenog peršina
*himalajska sol
*papar
*1 žlićica slatke paprike u prahu
*1 žlićica kurkume
*pola žlićice češnjaka u prahu
*10dkg sira goude

OPIS POSTUPKA: Povrce narezati na komadiće ,uliti malo vode i maslinovog ulja ,dodati sve zacine i ostaviti da se kuha. U smjesu za pljeskavice  staviti prethodno na laganoj vatri usitnjen luk,skuhani ječam,natopljene zobene pahuljice,jaja,i začine. Sve pomijesati i praviti pljeskavice. Na pljeskavice staviti listice sira goude. Pljeskavice peci na papiru za pecenje na 200 stupnjeva 30min dok sir ne porumeni.

VRIJEME PRIPREME:
45 min
RECEPT PRIPREMILA: Ana Gostimir

Prethodni post
Slijedeći post